Het aanmeten van brillenglazen vereist kennis en vakmanschap. Om de afwijking van je ogen te bepalen doen we graag een oogmeting met onze autorefractometer en verfijnen manueel met de phoropter of pasbril. Optiek Vernaillen Lydia adviseert jou over welke brillenglazen geschikt zijn voor de afwijking van jouw ogen. Er zijn verschillende soorten brillenglazen.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen zijn geschikt voor brildragers die hun bril gebruiken om scherp te zien op verre afstanden óf om dichtbij goed te zien. Optiek Vernaillen Lydia levert jou enkelvoudige glazen in alle voorkomende sterktes en in kunststof of glas.

Multifocale glazen

Heb je naast een bril ook nood aan een leesbril? Dan kan je in plaats van 2 brillen aan te schaffen kiezen voor één bril met multifocale glazen. Deze glazen zijn opgebouwd uit meerdere sterktes. Hiermee kunt u veraf en dichtbij goed zien.

Daarnaast kunt u bij Optiek Vernaillen Lydia terecht voor ontspiegelde of anti-reflecterende glazen, kraswerende glazen, water- en vuilafstotende glazen of anti-statische glazen.

De volgende merken behoren ondermeer tot ons assortiment: